De coronacrisis heeft effect op ieder van ons. Maar de veranderde situatie door de crisis biedt ook ruimte voor nieuwe dingen, voor kansen. En het denken in kansen zit nou eenmaal in ons ondernemer-DNA. Tijdens het World Café werden deze eigenschappen dan ook volledig benut…

De World Café-werkvorm bood de mogelijkheid om alle ideeën die we hadden even te laten vloeien. Zonder bekritisering, maar gewoon kijken wat er naar boven komt, welke ideeën gegenereerd worden. Door de wisseling in samenstelling van groepen aan de tafels, en dus de wisselende dynamiek binnen die groepen zijn er allerlei nieuwe ideeën ontstaan.

Welke ideeën zijn bijgebleven?

Dat zijn uiteindelijk de ideeën waar voor ons de meeste kansen liggen, en wat we ook daadwerkelijk met klanten kunnen doen. Met ze meedenken, sparren, helpen om in hun eigen organisatie om te gaan met de crisissituatie. Vooral ideeën die in het verlengde liggen van onze capaciteiten. Zo zouden we bijvoorbeeld ook een World Café kunnen organiseren met klanten, met vraagstukken over gemeenschappelijke problematiek. Dit is voor ondernemers, dus ook onze klanten, juist één van de dingen die energie geeft. Samen sparren over nieuwe ideeën met steeds verschillende perspectieven. De uitkomst is een eigenlijk opstapeling van allerlei adviezen die je als cadeautje meekrijgt. Met elkaar heel gericht naar een vraagstuk kijken en ideeën uitwisselen, geeft gewoon energie!

En dat blijkt ook uit de reacties van de Community. Iedereen vond het erg leuk om weer even te genieten van het Community-gevoel. Alleen samen kunnen we meer kracht genereren en elkaar de energie geven die we op dit moment toch extra nodig hebben.

 

 

Kunnen wij iets voor jouw organisatie betekenen met een online creatieve worldcafé of andere sessie?