Irma Heuft vertelde mij over haar ervaringen in de stilte, van soms zelfs 10 dagen lang. Meegenomen worden door meditaties, wandelingen, rust, stilte en niet veel meer dan dat. De stiltetraites zijn een overgang van het ‘gewone’ leven naar een vergroot bewustzijn.

Irma vertelt me dat vooral de eerste dagen het moeilijkst zijn. “De overgang naar het stiltemoment is lastig. Het thema tijdens zo’n retraite is alles proberen te doen met aandacht, het vergroten van je bewustzijn. Je laat eigenlijk gebeuren wat er zou moeten gebeuren. De eerste dagen zijn dus heel hard werken! Ik wil dan graag de controle loslaten, maar eigenlijk moet ik daar juist helemaal niks voor doen. Zodra ik dat laat gaan, dan zak ik langzaam in mezelf weg. Alles wordt dan rustig en warm, dat voelt echt magisch.”, Irma.

Wat heeft het je gebracht? Irma: “Veel meer rust, ook op dagen dat het heel druk is. Er heerst een soort basisrust waarvan ik weet dat hij altijd dichtbij is. Het betekent niet dat ik nooit meer stress heb, maar de pieken zijn een stuk lager. Ik ben echt geen Dalai Lama, maar het helpt me wel in de hectiek van deze wereld en met het werk wat ik doe, om mezelf af en toe letterlijk even helemaal terug te trekken.” Irma vertelt me dat ze haar ervaringen graag met mensen deelt, dus bij de volgende Go4People bijeenkomst mag je gerust op haar “virtuele” deur kloppen.