Cel Eik toonde de behoefte voor nieuwe energie, een nieuwe start, en die is er recentelijk gekomen. Cel Eik splitste in Vlier en Berk. In deze eerste tekst wordt aandacht besteed aan de nieuwe start van Vlier en hoe cel lead Laurens Kuijsters tegen dit nieuwe begin aankijkt. Vlier bestaat uit Harry de Groot, Alexander van Hedel, Veronique Killian, Marion Hoskens en Laurens Kuijsters.

In cel Vlier blijkt het kiezen van een nieuwe naam te leiden tot consensus. In de discussie werden er wat bomen over en weer gesmeten, maar uiteindelijk werd via Whatsapp tegelijkertijd unaniem voor de boom Vlier gekozen. De Vlier staat voor aarding, zuivering, bescherming, innerlijke groei en heling.

De splitsing vond plaats in een zoommeeting, waarin beide cellen uiteen gingen in break-out rooms om voor het eerst echt samen te zijn. Laurens: “Daarin hebben wij als nieuwe cel een terugblik gedaan op het verleden, want wij zijn van mening dat er zonder het verleden geen heden bestaat, en zonder heden geen toekomst.”

Hoe voelt het voor jou om de rol als cel lead op te nemen? Laurens: “Het begint steeds beter te voelen, maar in het begin voelde ik me een beetje als Bambi op het ijs. Het was even wennen, maar het voelt wel goed. Als cel hebben we het doel om elkaar te helpen groeien en elkaar te verrijken, zowel energetische als kennisverrijking. We hebben een nieuwe energie en verbondenheid gevonden. We gaan kijken hoe we deze cel zo snel mogelijk kunnen laten groeien!”