Actueel

23 June, 2020
Webinar Zelforganisatie Om een indruk te krijgen van zelforganisatie en de wijze waarop zo’n proces verloopt, organiseert Go4People rondom dit thema een interessant webinar. Lees verder...

Specialisten MKB

Go4People is een netwerkorganisatie van professionals binnen het domein van mens en organisatie. Een groep specialisten met verschillende achtergronden hebben jarenlang kennis en ervaring opgebouwd in het MKB.

Harry de Groot Enthousiast en gepassioneerd mens. Creatief en gedreven om samen met anderen te werken aan uitdagende doelen. Deskundig binnen het domein van personeel- en organisatieontwikkeling. Lees meer...

Nieuw leiderschap en nieuwe organisatievormen

De wereld om ons heen verandert sneller dan ooit te voren. De verouderde werkomgeving en gedateerde wijze van sturing staan steeds vaker ter discussie. Niet voor niets is 66% van de medewerkers niet blij met z’n werk en z’n werkomgeving. Er is een duidelijke behoefte aan nieuw leiderschap, flexibele organisatievormen en een cultuur waarin ondernemerschap en samenwerking centraal staan.

‘Organisaties die zo werken zijn aantoonbaar bovengemiddeld succesvol’

Faciliterend leiderschap en werken vanuit vertrouwen zorgt dat mensen het beste uit zichzelf naar boven halen. Deze aanpak vergroot het (werk)geluk. Organisaties die werken vanuit deze overtuiging zijn aantoonbaar bovengemiddeld succesvol.

‘Als ondernemer krijg je meer tijd!’

En de ondernemer krijgt meer tijd om te ondernemen! Een team van vakbekwame, betrokken medewerkers is in staat werk uit handen te nemen. Te ontzorgen.

Het mes snijdt dan aan 2 kanten: blije, enthousiaste, betrokken werknemers en een ondernemer die meer tijd krijgt. Tijd om het bedrijf verder te ontwikkelen en nieuwe producten of diensten op de markt te brengen.

Deze transitie gaat veelal niet vanzelf. Een bedrijf dat al lange tijd werkt volgens de traditionele manier van werken zelf omturnen valt niet mee.

´Cultuur verandering is niet eenvoudig´

Het ontbreekt veel ondernemers aan kennis, daadkracht en tijd om cultuur binnen het bedrijf te veranderen. Het is immers vaak heel druk met de dagelijkse gang van zaken. En bovendien, waar begin je? Hoe pak je dit aan? Faciliterend leiderschap, hoe werkt dat? Is zelforganisatie wat voor mijn bedrijf?

Hoe creëer je tijd om de cultuur binnen je bedrijf te veranderen? Hoe laat je je bedrijf meegroeien met de veranderende omgeving? Een groter wordende groep mensen heeft veel meer behoefte aan vrijheid, zelf keuzes maken en zelfontplooiing.

Waar haal je de kennis vandaan om je bedrijf op gebied van personeel en organisatie te transformeren? Welke tools heb je nodig om je bedrijf aan te passen aan de veranderende omgeving? Hoe maak je de transitie van een HR (Human Resource) aanpak naar een HB style (Human Being) strategie, met bijbehorende inrichting, inspirerende cultuur en gedurfd leiderschap?

En de daadkracht? Verandering van binnenuit kost veel tijd en ook veel energie. Staan je mensen wel open voor verandering? Collega’s die al heel lang op eenzelfde manier werken zien veranderingen niet altijd als iets positiefs. ‘zo gaat het toch ook goed’...

Praktijkervaring bij vele bedrijven en wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat bedrijven waarin mensen ‘Human Being’ zijn in plaats van ‘Human Resource’ bovengemiddeld succesvol zijn. Deze stijl van leidinggeven geeft medewerkers vrijheid, vertrouwen en eigenaarschap. Dit als alternatief voor de traditionele command-and-control aanpak.

Succesvol kan vertaald worden in:

  • meer effectief,
  • winstgevender
  • Innovatief en direct kunnen anticiperen 

Onze kracht

Go4People heeft bewezen in staat ter zijn om uitgangspunten visie, cultuur en inrichting te vernieuwen. Dat kan organisatie breed zijn, maar denk ook aan intervisie, team coaching of mediation op een afdeling. Wij zijn een netwerkorganisatie met tal van krachtige, specifieke disciplines.

Wij hebben de kennis en ervaring in huis om met een integrale en multidisciplinaire aanpak uw organisatie wendbaar en toekomstbestendig te maken.

Go4People helpt mee met het ontwikkelen van het beleid, processen en instrumenten. Hoe we dat doen? Door open met u het gesprek aan te gaan. Samen te ontdekken wat uw vraagstuk is, waar u tegenaan loopt of waar u zoekt naar een klankbord.

Met altijd als doel:  gelukkige medewerkers en maximale klanttevredenheid.

Mensen bepalen namelijk het succes van uw organisatie. Kortom: Go4People!

Dit zijn onze opdrachtgevers in het MKB

De afgelopen jaren hebben we de volgende bedrijven opdrachten vervuld:

FOCWA FOCWA werd opgericht in 1936 als Federatie van Ondernemers in de Carrosserie- en Wagenbouw en Aanverwante bedrijven. Anno nu is het een actieve ondernemersvereniging waarin drie zelfstandige verenigingen samenwerken aan de belangenbehartiging van en collectieve dienstverlening aan ondernemers in de Nederlandse carrosseriebranche.  Federatie FOCWA bestaat uit drie zelfstandige verenigingen: Vereniging FOCWA Schadeherstel, Vereniging FOCWA Specialisten en CarrosserieNL Bij het FOCWA-secretariaat in Woerden werken 20 medewerkers. Vereniging FOCWA Schadeherstel is ISO 9001 gecertificeerd. Meer lezen...