Gert van den Heuvel

 


Gepassioneerd voor jongeren en het onderwijs. Met humor, een open blik en een open hart zoek ik naar groei bij mensen.

 

Rollen

Interim manager onderwijs, coach, inspirator, verbinder, organisator, producer

 

Algemeen

Woonachtig in Loosdrecht, getrouwd met Yvonne en de trotse vader van 7 kinderen: twee zonen en vijf dochters!

 

Werk

Al 26 jaar werk ik in het voortgezet onderwijs. De passie ontstond aan de zandbak van een kleuterschool in hartje Rotterdam. Mijn vak is wiskunde, maar mijn hart ligt bij het bij mogen dragen aan de (brede) ontwikkeling van leerlingen. Onderwijs is niet alleen kennisoverdracht, maar bereid jongeren voor te groeien tot de persoon die ze bedoeld zijn te worden. Groeien als individu, maar ook in de relatie met anderen. Toen ik 10 jaar geleden deel ging uitmaken van de schoolleiding kon ik mij ontwikkelen in leidinggeven. Wat een prachtige weg! Mijn motto daarin is de prachtige uitspraak van managementgoeroe en auteur ‘Tom Peters’: True leaders don’t create followers, they create more leaders. Zingeving in de brede zin van het woord is daarbij voor mij een onmisbare schakel.

 

Specialismen

Het aansturen en vormen van een team, waarbij ik echt kijk én luister naar de individuele. Ik wil een fijne, veilige, positieve, warme leidinggevende zijn. In het leidinggeven wil ik de mensen echt zien en naar ze luisteren en weet ik ze in hun kracht te zetten. Ook jongeren wil ik écht zien, zonder direct een oordeel te hebben. Ik maak van een team echt een team. Verbinden met aandacht is voor mij de kern. Daarbij maak ik graag gebruik van mijn creativiteit op het gebied van muziek, film en produceren en ben ik graag dagvoorzitter bij één van uw evenementen.

 

Vaardigheden

Ik ben een analytisch en snelle denker. Creatief in het inhoudelijk en in het praktisch organiseren van bijeenkomsten, evenementen, muziek, film en techniek.  Als coach kan ik goed luisteren en mensen op weg helpen in hun ontwikkeling.

 

Persoonlijk

Mijn grootste passie ligt in het middelpunt van de driehoek van mensen, muziek en zingeving. In de afgelopen 26 jaar onderwijs heb ik ervaren dat het onderwijs dé plek is waar ik dat kwijt kan. Jongeren zijn in een enorm belangrijke fase in hun leven, waar ze zich door-ontwikkelen in wie ze zijn en wat ze weten en kunnen. Het onderdeel zijn van die ontwikkeling maakt mij trots en is mijn grote drijfveer! 

 

Passies

Muziek is een grote passie. Ik ben pianist en kan diep geraakt worden door muziek in combinatie met prachtige teksten. En dit alles aansluitend aan het bovenstaande!