Esther Uitman - Van der Leest

Wíl je het anders? Dóe het dan anders!

Rollen

Personal coach, jongerencoach (vanaf 16 jaar), teamontwikkelaar/-trainer, facilitator, organisatieadviseur

Algemeen

Ik heb een groot hart voor mensen en het ontwikkelen van talenten. Passie voor diegenen die anders wíllen, maar denken dat het niet kan. Een missie om iedereen die het nodig heeft, individueel of in team-organisatieverband, te leren wat het betekent vanuit je natuurlijke kracht het leven aan te gaan.

Werk

25 jaar geleden ben ik begonnen als docent Nederlands in Rotterdam-Zuid. Het neusje van de zalm als het gaat om echt leren lesgeven! Na die ervaring stevig te hebben opgedaan, ben ik een aantal jaren gaan werken in het ondernemingsrecht bij een groot advocaten-, notarissen- en fiscalistenkantoor in Rotterdam. Een mooie periode waarin ik zelfstandigheid, accountmanagement en wet- en regelgeving kon ontdekken. Na 6 jaar trok echter het onderwijs harder en koos ik ervoor mijn weg daar voort te zetten. Eerst als docent, na 2 jaar als afdelingsleider havo/vwo.

In die periode leerde ik het Human Being Management kennen en dat bleek een manier van kijken naar en praten over mensen te zijn die feilloos bij mij paste.

Eind 2016, na 10 jaar afdelingsleiderschap, besloot ik dat mijn roeping vooral gelegen is in het ontwikkelen en inspireren van mensen. Ik heb mijn bedrijf L’Estro armonico (inspiratie uit harmonie) opgericht en heb sindsdien de mooiste baan die je je maar kan voorstellen!

Specialismen

Mijn loopbaan startte met de opleiding tot docent Nederlands (2e graad). In mijn zakelijke periode heb ik een gedeeltelijke opleiding Rechten gevolgd. Tijdens mijn afdelingsleiderschap behaalde ik o.a. mijn Master in Educational Leadership én mijn volledige accreditaties om met de ACT®-meting (Analytical Competence Tool) te mogen werken. Toen ik uiteindelijk zelfstandig ondernemer werd, heb ik in sneltreinvaart de opleiding tot NLP Practitioner en daarna Master in the Art & Science of NLP, Time Line Therapy en Hypnotism gevolgd, de basis in mijn werk nu.

Ik ben mij sindsdien steeds meer gaan specialiseren in de werkdruk-werkbalans-problematiek. Door mijn achtergrond is mijn “core business” daarom gericht op leiderschapsontwikkeling (hoe geef je verantwoordelijke leiding aan de mens achter de werknemer, hoe krijg je zicht op het échte verhaal van de ander), (langdurig) verzuim, burn-out, re-integratie, preventie, (team)sessies rondom werkdruk-werkbalans en teamontwikkeling.

Vaardigheden

Sensitieve, analytische en zeer pragmatische coach, gericht op ontwikkeling van mensen en teams vanuit hun natuurlijke en onbewuste drijfveren. Ik werk volgens de 4 stappen in Circle of Change:

  • Zelfreflectie: hoe zit ik ten diepste in elkaar, waar zitten mijn talenten en knelpunten?
  • Bewustwording: wat betekent dit voor mij in mijn gedrag naar mezelf en anderen toe?
  • Beslisruimte: met die nieuwe kennis kan ik zelf beslissen hoe ik verder wil en hoe het anders kan.
  • Verantwoordelijkheid: zo kan ik verantwoordelijkheid nemen voor de dingen die ik wel of niet (anders) doe.

De basis om echt inzicht in je onbewuste drijfveren te krijgen, is voor mij de ACT®-meting. Een vliegende start van elk traject, waardoor je direct tot de kern van het “hoe dan wel?” kunt komen.

Als teamtrainer/facilitator is mijn grootste plezier om ervoor te zorgen dat teams dusdanig het gesprek met elkaar aangaan, dat “het gedoe” buiten de deur blijft. Zo ontstaan er krachtige, slagvaardige trainingen die een team in staat stellen volledig verantwoordelijkheid te nemen voor de afspraken die er gemaakt worden.

Persoonlijk

Sensitief, pragmatisch, gevoel voor humor, snelle denker en schakelaar, strategisch en analyticus leider met een warm hart.

Passie

Mijn passie is het leven zelf! Mijn man, 4 eigen kinderen en 2 prachtige relatiegeschenken en mijn familie vormen daar de kern van. Mijn leven is leren en alles wat ik daarin voor anderen kan betekenen, wil ik ook echt kunnen waarmaken. Lezen, muziek, koken voor grote gezelschappen en  het water op met de boot, zijn voor mij de bronnen om energie op te doen.